MITCHELL MANBURG – LAPLACE RESONANCE (EP)

Artiest info
Website
 

Info: Hemifran

Mitchell Manburg is een Amerikaanse songschrijver en gitarist uit Oakland, Californië die in het voorbije decennium vooral actief was als frontman bij diverse groepen in Los Angeles en San Francisco Bay. Hij leerde al op negenjarige leeftijd op gitaar spelen maar besloot om voor wat zekerheid in het leven te kiezen door eerst aan de universiteit van Arizona filosofie, Spaans en Engels te gaan studeren vooraleer aan een muzikale carrière te beginnen. Die begon in de folkrockgroep ‘Case Hop Tally’ en van 2017 tot 2020 was hij de leadgitarist bij de elektro-soulformatie ‘Gold Shimmer’.

Toen begin vorig jaar de lockdownperiode omwille van corona er aankwam besloot hij om in deze tijden van afzondering en eenzaamheid zijn eigen nummers te gaan componeren. Vier van die tracks heeft hij nu samengebracht op zijn eerste soloalbum, een 18 minuten durende EP die hij “Laplace Resonance” noemde naar één van de vier nummers die hij ervoor heeft opgenomen.

Het schijfje begint met het instrumentale gitaarnummer “I-5 And In The Skies” dat u in een live-uitvoering op de tweede video kunt beluisteren. Daarna brengt hij een ‘spoken word’-song in “At What Cost” waarvan u de daarin uitgesproken woorden kunt terugvinden in de lyrics video bij deze recensie. De derde track op “Laplace Resonance” is opnieuw een gitaarnummer waarop Mitchell Manburg samen met backing vocaliste Ashley Norton de song “Headlights” zingt. Daarmee zijn we met de zeven minuten durende experimenteel klinkende en geheel instrumentale titeltrack al toegekomen bij de afsluiter van deze EP die misschien we de voorbode is van een toekomstige volwaardige plaat.

(valsam)
“Four self composed tracks and 18 minutes of guitar-based music is what can be heard on the EP ‘Laplace Resonance’, the debut album from Oakland based songwriter and guitar player Mitchell Manburg. His musical history in a folkrock band and in an electro-soul group can still be reflected in these four pieces.“ – www.rootstime.be